Channel Bonding چیست؟

Channel Bonding چیست؟

Channel bonding یک فناوری بسیار پیشرفته است که اتصالات اینترنتی متعدد را ترکیب کرده و یک شبکه بسیار قوی ایجاد می‌کند. با بهره‌ گیری از پهنای باند و منابع ترکیبی در اتصالات، سرعت اینترنت به شدت افزایش و ترافیک کاهش می‌یابد که این امر برای فعالیت‌های آنلاین که نیاز به اینترنت پرسرعت دارند، ایده‌آل است. یکی از تکنیک‌های پرکاربرد که در channel bonding استفاده می‌شود،  upstream channel bondingاست که با ترکیب چندین upstream channel، نرخ داده را برای آپلودها افزایش می‌دهد.
اگر در شرکتی کار می‌کنید که به اتصالات اینترنتی بسیار وابسته است، وظیفه شما به عنوان یک مهندس شبکه این است که از فعال و سریع بودن شبکه برای پردازش ترافیک داده‌ها، اطمینان حاصل کنید. channel bonding به شما در این موضوع می‌تواند کمک کند.

وقتی که شرکت شما بخش قابل توجهی از فعالیت‌های خود را به cloud منتقل می‌کند، انتقال بیشتر داده‌ها از طریق اینترنت انجام می‌شود که همین امر باعث افزایش تقاضا بر روی شبکه خواهد شد. در ساعات شلوغ و پرترافیک، احتمالا شبکه نمی‌تواند با میزان تقاضا همگام شود و باعث می‌شود که انتقال داده‌ها به کندی انجام شود و کاربران ناراضی باشند.

یا شاید بخواهید یک دفتر کار راه‌اندازی کنید و اکثر کارها را به صورت آنلاین در آن پیش ببرید. ممکن است لوکیشن دفتر شماعالی باشد، اما در منطقه‌ای با اتصال اینترنت محدود قرار داشته باشد. در هر دو این سناریوها، channel bonding می‌تواند یک ابزار قدرتمند برای حل این موضوعات باشد.

Channel bonding چندین اتصال شبکه را به یک مسیر با سرعت بالا برای جابه‌جایی داده‌های شما تبدیل می‌کند. با channel bonding، هرlane به عنوان یک اتصال شبکه جداگانه در نظر گرفته می‌شود. هر کدام از lane ها می‌توانند حجمی خاص از داده را حمل کنند، اما زمانی که آن‌ها را با هم تلفیق می‌کنید، ظرفیت کلی را به شدت افزایش می‌دهید و کمتر درگیر ترافیک داده‌ها خواهید شد!

Channel Bonding چگونه کار می‌کند؟

Channel bonding شبیه به یک بزرگراه چندلاینه با ترکیب چند اتصال شبکه یا " lane " عمل می‌کند. channel bonding ظرفیت کل این بزرگراه را افزایش می‌دهد و همینطور اجازه می‌دهد تا بیشترین حجم داده به طور همزمان عبور کند، برای فهم بیشتر عملکرد آن باید با مفاهیم upstream و downstream channel bonding آشنا باشیم.

Downstream channel bonding مانند اضافه کردن باندهای بیشتر به ابتدای مسیر بزرگراه برای ترافیک ورودی است. این اتصال، چندین اتصال در شبکه ورودی را ترکیب می کند تا سرعت دانلود را افزایش دهد. شما بیشترین داده ها را یکجا و بدون معطلی دریافت می کنید و فعالیت هایی مانند استریم ویدئوها یا دانلود فایل ها سریع و آسان تر انجام می شود.

Upstream channel bonding مانند افزودن باندهای بیشتر به انتهای بزرگراه برای ترافیک خروجی است. این اتصال، چندین اتصال شبکه خروجی را ترکیب می کند تا سرعت آپلود را افزایش دهد. Upstream channel bonding به ویژه در هنگام ارسال حجم بزرگی از داده ها، مانند آپلود ویدئوها یا بک آپ گیری از فایل ها در cloud مفید است.

Channel bonding،  تمام داده ها را بدون برنامه و ناگهانی به این بزرگراه نمی ریزد و به طور هوشمندانه بسته های داده را در سراسر خطوط موجود توزیع می کند. هر بسته داده، فارغ از این که upstream یا downstream باشد، در لحظه از سریعترین مسیر ممکن عبور می‌کند و فرستاده می شود.

نقش سخت افزار یا نرم افزار ویژه در channel bonding

دستیابی به channel bonding به طور معمول نیازمند استفاده از سخت‌افزار یا نرم‌افزارهای ویژه است که می‌تواند یک مودم یا روتر خاص یا یک solution نرم‌افزاری که توزیع داده را در اتصالات متعدد مدیریت می‌کند، باشد که channel bonding را نیز پشتیبانی می‌کند.
استفاده از سخت‌افزار یا نرم‌افزار برای مدیریت فرآیند channel bonding بسیار حیاتی است و برای تقسیم داده، ارسال هر بسته به connection مناسب و سپس بازسازی داده ها در سمت دیگر شبکه به کار گرفته می‌شوند.

مقایسه Channel Bonding با تکنولوژی های دیگر

باید بدانیم که بین Channel Bonding و سایر فناوری‌هایی که می‌توانند عملکرد اینترنت را بهبود بخشند، تفاوت هایی وجود دارد.
DOCSIS Bonding: عملکرد آن تقریباً مشابه کابل تلویزیونی است که شما آن را ارتقا داده‌اید و اکنون کانال‌های بیشتری را دریافت می‌کند. DOCSIS bonding یک مودم کابلی استاندارد است که برای ترکیب چندین کانال downstream و upstream استفاده می‌شود و باعث افزایش سرعت اینترنت می‌شود. با DOCSIS bonding، شما می‌توانید چندین pipe کوچک را ترکیب کنید و یک pipe بزرگتر بسازید که به شما اجازه می‌دهد داده های بیشتری را به طور همزمان داشته باشید. برخلاف channel bonding که می‌تواند با هر اتصال اینترنتی کار کند، DOCSIS bonding، تنها با اتصالات اینترنتی کابلی کار می‌کند.

NIC Bonding: این اصطلاح به اتصال چندین کارت شبکه (NIC) در داخل یک دستگاه واحد اشاره دارد که توان انتقال داده را افزایش می‌دهد، اما لزوماً سرعت اینترنت را افزایش نمی‌دهد. تصورکنید: هر کارت شبکه در یک دستگاه مانند یک پل روی رودخانه است. هر چه پل‌های بیشتری وجود داشته باشد، ترافیک کمتر و قابل کنترل تر خواهد بود و مسدود شدن یک پل مشکل زیادی ایجاد نمی‌کند زیرا باقی پل ها می توانند جایگزین آن شوند. برخلاف channel bonding که چندین اتصال شبکه را ترکیب می‌کند، NIC bonding چند کارت شبکه را در داخل یک دستگاه ترکیب می‌کند.

مزایای Channel Bonding

همانطور که گفته شد، Channel Bonding سرعت اینترنت را افزایش می‌دهد اما مزیت های دیگری هم دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد:
افزایش پهنای باند: بدون شک، مزیت اصلی channel bonding افزایش قابل توجه پهنای باند است که سرعت دانلود و آپلود را سریع‌تر می‌کند و به شما امکان انتقال فایل‌های بزرگ، استریم کردن محتوا با وضوح بالا و شرکت در فعالیت‌های آنلاین بدون تأخیر یا وقفه را می‌دهد.

ارتقاء Reliability: با استفاده از اتصال‌های چندتایی، channel bonding برای ما redundancy را فراهم می‌کند و همچنین تأثیر شکست‌های اتصال individual را کاهش می‌دهد. این قابلیت، امکان استفاده از اینترنت پایدار و قابل اطمینان را حتی در زمان‌های اوج مصرف، به شما می‌دهد.
کم کردن تاخیر: تاخیر در واقع  به تأخیر در انتقال داده ها اشاره دارد که ممکن است در بازی‌ها و برنامه‌های آنلاین و کنفرانس‌های تصویری، تأثیر بگذارد. Channel bonding تاخیر را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد، که همین امر انجام دادن کارهای آنلاین را برای شما راحتتر و دلپذیرتر می‌کند.

در چه زمان‌هایی می‌توانیم از Channel Bonding استفاده کنیم‌؟

استفاده از Channel bonding به طور خاص برای افراد و کسب‌وکارهایی که اتصال به اینترنت برایشان مهم است، مفید خواهد بود.
کسب‌وکارهایی که به طور سنگین از اینترنت استفاده می‌کنند: کسب‌وکارهایی که برنامه‌های مبتنی بر cloud, انتقال‌ مکرر فایل های مختلف و کنفرانس‌های تصویری را به کار می‌برند، می‌توانند از سرعت و reliability بیشتری که توسط channel bonding ارائه می‌شود، بهره‌مند شوند.
مناطق روستایی یا مکان هایی با خدمات ناکافی: در مناطقی که گزینه‌های دسترسی به اینترنت در آنجا محدود است، channel bonding می‌تواند اتصال‌های کم سرعت و چندتایی را برای افزایش قابل توجه سرعت و بهبود کارکرد اینترنت، ترکیب کند.
بازی های آنلاین و استریم ها: برای بازیکنان و استریمرهایی که اولویت آن‌ها کمترین تاخیر و پهنای باند بالا است، استفاده از channel bonding، یک راهکار بسیار عالی برای دستیابی به یک اتصال اینترنت خوب و بازی لذتبخش است.

چگونه Channel Bonding را اجرا کنیم؟

دو روش اصلی برای اجرای Channel Bonding وجود دارد:

سخت‌افزاری: بسیاری از روترها، سوئیچ‌ها و مودم‌ها از قابلیت channel bonding پشتیبانی می‌کنند. برای اجرای channel bonding
شما نیاز به خرید و پیکربندی یک دستگاه سازگار با اتصال اینترنت خود دارید.

نرم‌افزاری: solution های نرم‌افزاری مانند Speedify و Connectify Hotspot جایگزین های قابل کنترل تر و مقرون به صرفه تری برای channel bonding هستند. این اپلیکیشن ها روی کامپیوتر یا موبایل شما نصب می‌شوند و امکان اتصال به channel bonding بدون نیاز به استفاده از سخت‌افزارهای ویژه‌ای را برای شما فراهم می‌کنند.

برای اجرا کردن channel bonding، ابتدا تنظیمات شبکه خود را ارزیابی کنید. اتصالات شبکه‌هایی مانند اتصالات Ethernet، اتصالات کابلی یا دیگر لینک های شبکه که می‌خواهید channel bonding بر روی آنها اعمال شود را مشخص کنید، سپس به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید تا بتوانید دستورالعمل‌های راه‌اندازی channel bonding را پیدا کنید و در نهایت آن را اجرا کنید.

اکثر دستورالعمل‌ها به شما پیشنهاد می‌کنند که وارد management interface روتر یا دستگاه شبکه خود شوید و تنظیمات channel bonding را پیدا کنید و آن را اجرا کنید و اگر تصمیم دارید از نرم‌افزار استفاده کنید، باید در ابتدا دستورالعمل‌های مختص به همان نرم‌افزار را پیدا و سپس آن را برای اجرا آماده کنید.

محدودیت ها و ملاحظاتی در استفاده از Channel Bonding

هرچند channel bonding مزایای زیادی دارد، اما محدودیت‌های آن را هم باید در نظر بگیرید:
اتصال به اینترنت چندگانه: channel bonding حداقل به دو اتصال اینترنتی نیاز دارد که ممکن است فراهم کردن آن برای همه ممکن نباشد.
سازگاری دستگاه: همه دستگاه‌ها channel bonding را پشتیبانی نمی‌کنند، بنابراین ممکن است نیاز به ارتقای سخت‌افزار یا نرم‌افزار خود داشته باشید.
مهارت فنی: راه‌اندازی channel bonding برای یک شخص معمولی ممکن است دارای چالش های فنی باشد و نیاز به دانش تنظیمات شبکه دارد.

نکاتی جهت استفاده حداکثری از channel bonding 

channel bonding یک ابزار قدرتمند برای مهندسان شبکه است که باعث بهبود عملکرد شبکه می‌شود. با این حال، پیش از اجرا کردن آن، چند نکته را باید به خاطر داشته باشید.
ابتدا به دنبال گزینه‌های رایگان برای راه‌اندازی channel bonding باشید: به استفاده از محصولات نرم‌افزاری channel bonding مانند Speedify فکر کنید که طرح‌های رایگان را به صورت محدود ارائه می‌دهد و همچنین به شما اجازه می‌دهد که قبل از سرمایه‌گذاری در این حوزه و استفاده از گزینه‌های گران‌قیمت‌تر، تأثیر channel bonding را در عملکرد دستگاه خود ببینید.
کنترل عملکرد: به طور منظم عملکرد شبکه خود را بررسی کنید تا بتوانید مشکلات را شناسایی و رفع کنید.
آزمایش و تجربه: از امتحان ترکیب‌ها و ساختارهای مختلف در اتصالات نترسید تا  بهینه ترین راه و روش را برای راه‌اندازی آن  پیدا کنید و همچنین به یاد داشته باشید که نیازهای شما ممکن است با گذشت زمان تغییر کند.

نتایج نهایی درباره‌ی استفاده از Channel Bonding

آیا شما یک مهندس شبکه هستید که زیرساخت های اینترنتی شرکت را مدیریت می‌کند؟ یا یک بازیکن که در  مسابقات آنلاین شرکت می‌کند؟ یا یک متخصص کسب‌وکاری که یک کنفرانس تصویری و آنلاین مهم را برگزار می‌کند؟  channel bonding می‌تواند تغییری اساسی در کار شما ایجاد کند. استفاده از channel bonding مانند تبدیل کردن چندین رودخانه کوچک به یک رودخانه بزرگ و پرقدرت است و در اصل به شما این اجازه را می‌دهد تا از  پتانسیل پهنای باند خود نهایت استفاده را ببرید و  همچنین فعالیت های آنلاین را لذتبخش می‌کند و سرعت اینترنت را افزایش می‌دهد.
Channel bonding با ترکیب چندین اتصال مانند اتصالات DSL در خانه و اتصالات LTE موبایل شما، می‌تواند به طور قابل توجهی سرعت و reliability شبکه شما را افزایش دهد. Channel bonding یک ابزار قدرتمند است که برای همه قابل استفاده است و مهم نیست که شما چه کسی هستید یا نیازهای اینترنتی شما چگونه است، می‌تواند فعالیت های اینترنتی و آنلاین شما را متحول کند و همچنین کارشما را بسیار راحت می‌کند.
 

Comments

Be the first to write your opinion!

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.