پایتون، زبان امروز و فردا

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه‌نویسی هدفمند، تفسیری، سطح بالا، پویا و پراستفاده است که برای برنامه‌نویسی عمومی استفاده می‌شود. این زبان در همه جا مورد استفاده است و افراد روزانه و گاها بدون اینکه خودشان متوجه بشوند از دستگاه هایی که به وسیله‌ی پایتون راه‌اندازی شده‌اند استفاده می‌کنند.

چه کسی ایده‌ی پایتون را برای اولین بار مطرح کرد؟

پایتون توسط Guido van Rossum ساخته و در تاریخ 20 فوریه 1991 برای اولین بار منتشر شد. اگرچه ممکن است شما فکرکنید که نام پایتون از یک مار بزرگ گرفته شده است، اما نام زبان برنامه‌نویسی پایتون از یک برنامه کمدی قدیمی تلویزیونی به نام Monty Python's Flying Circus الهام گرفته شده است. یکی از ویژگی‌های شگفت‌انگیز پایتون این است که در واقع تنها یک فرد هم قادر به کار کردن با آن هست. معمولاً زبان‌های برنامه‌نویسی جدید توسط شرکت‌های بزرگی که متخصصین زیادی در آنها مشغول به کار هستند، توسعه داده و منتشر می‌شوند و به دلیل قوانین کپی رایت، خیلی سخت است که حتی نام یکی از افراد درگیر در پروژه را بگویید. اما پایتون یک استثنا است. البته، Guido van Rossum تمامی اجزای پایتون را به تنهایی توسعه و تکامل نداد. سرعت بالای گسترش زبان پایتون در سراسر جهان، نتیجه کار مستمر هزاران برنامه‌نویس (بسیاری از آن‌ها ناشناس)، تست‌کنندگان، کاربران (بسیاری از آن‌ها تخصصی در حوزه IT ندارند) و علاقمندان است، اما باید گفت که اولین ایده (بذری که پایتون از آن جوانه زد) از ذهن -Guido- نشات گرفت. پایتون توسط بنیاد نرم‌افزار پایتون که یک سازمان عضویتی غیرانتفاعی و یک جامعه متعهد به توسعه، بهبود، گسترش و ترویج زبان پایتون و محیط آن است، پشتیبانی می‌شود.

Why?

 

چرا پایتون ساخته شد؟

پایتون در همه‌جا حضور دارد و افراد به طور روزانه از دستگاه‌های مختلفی که با پایتون کار می‌کنند استفاده می‌کنند، بدون اینکه حتی خودشان بدانند. بیش از میلیاردها خط کد در پایتون نوشته شده است، که به این معنا است که فرصت‌های نامحدودی برای استفاده مجدد از کدها و یادگیری از نمونه‌هایی که به خوبی ساخته شده‌اند، وجود دارد. همچنین، جامعه بزرگ و فعال پایتون همیشه آماده کمک است.

چندین عامل وجود دارد که نشان می‌دهد یادگیری پایتون نسبت به باقی زبان‌های برنامه نویسی بهتر است:

•یادگیری آن آسان است - زمان لازم برای یادگیری پایتون کوتاهتر از زبان‌های دیگر است؛ این به معنی این است که امکان شروع برنامه‌نویسی به طور جدی زودتر اتفاق می‌افتد.

• نوشتن نرم‌افزار جدید با آن آسان است - اغلب ممکن است که با استفاده از پایتون، کدها را سریعتر بنویسید.

• دریافت، نصب و استقرار آن آسان است - پایتون رایگان، دردسترس و چندپلتفرمه است؛ زبان‌های دیگر معمولا از این امتیازات برخوردار نیستند.

مهارت برنامه‌نویسی شما را برای حوزه‌های مختلف صنعت آماده می‌کند و در صورتی که بخواهید به عنوان یک توسعه دهنده نرم‌افزار پیشرفته کار کنید و به درآمد بالاتر برسید، یاد گرفتن آن ضروری است. پایتون زبان برنامه‌نویسی است که در مقایسه با دیگر زبان‌ها، بیشترین فرصت ها را برای شما ایجاد می‌کند. با داشتن پایه قوی پایتون، می‌توانید درحوزه های زیادی کار کنید. حتی اگر فکر می‌کنید در کارتان از پایتون استفاده نمی‌کنید، باز هم یادگیری آن برای شما سودمند خواهد بود.

در چه موقعیتی از پایتون استفاده می‌کنیم؟

زبان برنامه نویسی پایتون، در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی، بیشترین فرصت را برای شغل های مختلف و صنایع مختلف ایجاد می کند. حتی اگر برای کار خود نیازی به آن نداشته باشید، باز هم برای شما مفید است که آن را بدانید تا برخی از کارها را سریعتر انجام دهید یا درک عمیق تری از مفاهیم دیگر داشته باشید. پایتون گزینه مناسبی برای مسیرهای شغلی مرتبط با توسعه نرم افزار، مهندسی، DevOps، یادگیری دستگاه، تجزیه و تحلیل داده هاو توسعه وب است. علاوه بر این، در خارج از صنعت فناوری اطلاعات هم بسیاری از شغل ها از پایتون استفاده می کنند. استفاده از کامپیوتر در زندگی ما روز به روز بیشتر می‌شود وکار در حوزه های کامپیوتر و فناوری که قبلاً فقط برای افراد فنی و مستعد بود، حالا برای افراد بدون دانش برنامه نویسی هم می‌تواند باشد. پایتون به یکی از ابزارهای ضروری در جعبه ابزار مدیران،متخصصین داده، تحلیلگران داده، اقتصاددانان، روانشناسان، هنرمندان و حتی منشی ها تبدیل شده است.

چگونه پایتون را یاد بگیریم؟

آموزش، گرفتن مدرک و موفقیت!

چقدر عالی میشود اگر بتوانید برنامه کامپیوتر خود را بنویسید؟ پایتون یک زبان برنامه نویسی چند الگویی است که توسط شرکت‌های نوپای، گوگل، فیسبوک، سیسکو، نتفلیکس و بسیاری دیگر از شرکت‌های فناوری استفاده می‌شود. با سینتکس قابل فهم ، پایتون یکی از بهترین زبان‌های برنامه نویسی برای شروع یادگیری است. با دوره پایتون Essentials 1 شروع کنید و برای امتحان گواهی PCEP آماده شوید. اگر از قبل مبانی اصلی پایتون را می‌شناسید،در دوره Essentials 2 پایتون شرکت کنید و برای امتحان مدرک PCAP آماده شوید. اگر با پایتون کار می‌کنید و نیاز به پیشرفت در حوزه‌های تخصصی تر برنامه نویسی دارید، در دوره‌های تخصصی ما شرکت کنید و برای گرفتن مدرک PCPP آماده شوید. 

همچنین گاندوتک به عنوان نماینده رسمی Python institute دوره های بین المللی این زبان برنامه نویسی را برگزار کرده و امکان گرفتن مدارک بین المللی را برای همه عزیزان داخل ایران فراهم نموده است.

اهداف پایتون

در سال 1999، Guido van Rossum اهداف خود را برای زبان برنامه‌نویسی پایتون مشخص کرد:

 • یک زبان آسان و قابل فهم، که مانند رقبای اصلی قوی و کارآمد باشد؛

• یک زبان open source، تا هر کسی بتواند در توسعه آن مشارکت کند؛

• کدی که به زبان انگلیسی ساده قابل درک باشد؛

• مناسب برای وظایف روزمره باشد.

 کار ها در زمان کوتاهی در آن انجام بگیرند. 20 سال بعد، روشن می شود که تمام این هدف ها به دقت برآورده شده‌اند.

برخی منابع ادعا می‌کنند که پایتون اولین زبان برنامه‌نویسی محبوب در جهان است، در حالی که دیگران می‌گویند که سومین زبان محبوب است. به هر حال، پایتون در رتبه اول لیست ده زبان برنامه‌نویسی محبوب در بسیاری از جوامع برنامه نویسی قرار دارد. این روز ها پایتون دیگر یک زبان جوان نیست و به یک زبان برنامه نویسی کامل و قابل اعتماد تبدیل شده است. رسیدن به این نقطه یکباره اتفاق نیافتاده است. پایتون یک ستاره در آسمان برنامه‌نویسی است و زمانی که افراد برای یادگیری پایتون صرف می‌کنند، سرمایه‌گذاری ارزشمندی خواهد بود.

پایتون در عمل

ما هر روز و تقریباً در همه جا از پایتون استفاده می‌کنیم. این زبان برای پیاده‌سازی سرویس‌های پیچیده اینترنتی مانند موتورهای جستجو، ابر ذخیره‌سازی و ابزارها، رسانه‌های اجتماعی و غیره به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. هرگاه از هر یک از این سرویس‌ها استفاده کنید، در واقع بدون اینکه خودتان متوجه بشوید در حال کارکردن با پایتون هستید. ابزارهای توسعه‌دهندگی بسیاری با استفاده از پایتون اجرا شده‌اند. برنامه‌های کاربردی روزانه بیشتر به زبان پایتون نوشته می‌شوند. بسیاری از متخصصین زبان برنامه نویسی اختصاصی خود که با آن کار میکردند را رها کرده و به استفاده از پایتون روی آورده‌اند. بسیاری از تست کنندگان پروژه‌های IT برای انجام رویه‌های تست تکرارپذیر، پایتون را به کار برده‌اند.

لیست فواید و کاربرد های پایتون بسیار طولانی است. 

نمونه های استفاده از پایتون

 پایتون یک انتخاب عالی برای:

 • توسعه وب و اینترنت (مانند Django and Pyramid frameworks, Flask and Bottle micro-frameworks)

• محاسبات علمی و عددی (مانند بسته‌های SciPy - مجموعه‌ای از بسته‌ها برای ریاضیات، علوم و مهندسی؛ Ipython - یک shell تعاملی که دارای ویرایش و ضبط نشست‌های کاری است)

 • آموزش (برای آموزش برنامه‌نویسی، زبان بسیار خوبی است!)

 • رابط کاربری گرافیکی دسکتاپ (مانند wxWidgets، Kivy، Qt)

 • توسعه نرم‌افزار (کنترل ساخت، مدیریت و ارزیابی - Scons، Buildbot، Apache Gump، Roundup، Trac) • برنامه‌های کاربردی تجاری (سیستم‌های ERP و e-commerce - Odoo، Tryton)

 • بازی‌ها (مانند سری بازی Battlefield، Sid Meier's Civilization IV ...)، وبسایت‌ها و سرویس‌ها (مانند Dropbox، UBER، Pinterest، BuzzFeed ...)

 • ... و این فقط بخشی از کاربرد های پایتون است.

Comments

Be the first to write your opinion!

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.